Vill du flytta makten över Hälsocentralen från Vimmerby till Stockholm?

Kristdemokraterna går till val på att förstatliga sjukvården. För boende i Vimmerby innebär det att makten förskjuts från Vimmerby till Stockholm. Vilka tror det kommer gynna utvecklingen av vården i Vimmerby? 

Under mandatperioden har den majoriteten bestående av Socialdemokrater, Vänsterpartiet och Miljöpartiet levererat detta för oss boende i Vimmerby med grannkommuner

  • Nya psykiatrilokaler

  • Nya lokaler för folktandvården

  • Nytt bårhus

  • Utbildningscentral

  • Fullbemannad HC utan hyrläkare

  • Seniorkort på kollektivtrafiken

  • Trygg och säker hemgång tillsammans med kommunen

  • Utbildningar för utländska med sjukvårdlegitimation på folkhögskolan

  • Sommarkort för ungdomar inom kollektivtrafiken

Tror ni på allvar att en centraliserad vård med styre från Stockholm hade gjort liknande satsningar? Vi ser hur övriga statliga myndigheter under Alliansens tid vid makten försvann från Vimmerby. Nu byggs de upp igen tack vare den socialdemokratiskt ledda regeringen igen. 

Landstinget i Kalmar län räknas idag till ett av de bästa och vi toppar många undersökningar när det gäller patienternas förtroende för vården. En viktig del i detta är att vi som landstingspolitiker finns ute i länets samtliga kommuner och har en närvaro och med det en förståelse för vilka politiska satsningar som behöver göras. Detta och våra fantastiska medarbetare är grunden för en bra utvecklad vård. Att flytta makten från det nära till långt bort utan kopplingar i bygderna kommer inte lyfta den nära vården i Vimmerby. 

Vi socialdemokrater säger nej till Kristdemokraternas förslag att maktkoncentrera sjukvården till Stockholm. 

Vad tror ni blir kvar av Sveriges bästa sjukvård i Kalmar län om vi lämnar ifrån oss makten över utvecklingen?

En röst på socialdemokraterna är en röst på fortsatt utveckling av sjukvården i Vimmerby och Kalmar län