Tänk innan du talar och använder fingertopparna…

Att tala och lyssna är en del av demokratin. Men betänk att vi skapas med två öron och en mun. Detta är en innebörd om att vara klok i tanken när man väl väljer att nyttja munnen.

Men plötsligt så finns det ett alternativ som gör att allt fler ger upp tanken och bara ägnar sig åt gallan. Tangentbordets galla som inte verkar vara ansluten till hjärnan eller hjärtat med en endaste tråd. Med gesvint så trycker man okvädesord efter okvädesord utan en tanke på den som det träffar. Många rör sig bort från sociala medier, just därför, som är ett lysande komplement för lyssnandet och samtalet. Tänker på detta när man kan möta individer på gatan som bara för en stund sedan på sociala medier förklarat en som idiot men nu tycker man är en hyvens person.

Har man inte koll hur ens fingrar är kopplade till övriga kroppen bör Man omedelbart sluta med sociala medier för att det finns inget socialt eller medialt med att kräkas galla med fingertopparna mot ett tangentbord. Bara några korta tankar en regnig dag i Kalmar län, Sverige, Europa och världen.