Att ta saker för givet…

Så var året igång och massa politik ligger framför mig. Många är det som reflekterar över mina funderingar över min politiska framtid. En del verkar jubla över tanken att jag lämnar den scenen, medan andra beklagar. Men det hela handlar om att hela tiden pröva om man är på rätt plats. Att ta saker för givet ä förödande och kommer inte vara min del i utvecklingen. 

Redan i höstas när jag blev tillfrågad om att leda patientnämnden i landstinget i Kalmar län så signalerade jag att mitt engagemang i kommunen skulle minska. Men en del avhopp gjorde att jag fick skjuta på min förändring. Men så länge som jag har ett uppdrag så fullföljer jag det och kommer det en dag som jag eller mitt parti anser att jag kan det så kliver jag åtsidan utan minsta problem. Jag ser ingen prestige i det utan det handlar om ett förtroende för att lösa de uppgifter som man är satt att utföra.

Om man inte ser sig själv i spegeln och frågar om man har en iver till förändring bör man lämna sitt uppdrag. Många verkar tro att ett förtroendeuppdrag är på livstid. Livsfarligt att se det så antingen du innehar ett eller står utanför och observerar vad som sker. Tyvärr så är det många på båda sidor som ser uppdragen som en fast anställning till döden skiljer er åt. Men livslängden är max 4 år och sedan måste man söka om förtroende igen. Dels av väljarna och dels av ditt eget parti. Var tonvikten ska ligga kan skilja mellan de olika partiernas kulturer.

Under den kommande tiden så kommer jag sakta styra över mitt engagemang till de uppdragen som jag fått i landstinget med tillhörande nationella uppdrag inom folkbildningen. En annan del som jag kommer ta en grubblare över är mitt engagemang på sociala medier och hur de kommer se ut framöver. Många följer mig här och många finns på Twitter och Facebook. Hur det ser ut när sommaren kommer är en fråga som jag kommer bära med mig. Ty de fördelar som nätet ger har också på senaste tiden visat på avarterna. Idag så känns de större än fördelarna och tar mycket mental energi som jag borde kunna ha till annat. Så jag fortsätter mitt grubblande om min roll i politiken och sociala medier. Må fler grubbla över vad de ska lägga sitt engagemang, för man ska aldrig ta saker för givet!

Media och annat Intressant:
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Om Peter Högberg 3515 artiklar
Socialdemokratisk opinionsbildare som inte alltid är korrekt, om ni frågar runt, men alltid Hammarbyare!

1 trackback / pingback

  1. Att ta saker för givet… - Artissima

Kommentering är avstängd.