Kommer C styra med SD i Vimmerby?

Sakta så öppnar de på dörren. Steg för steg så kliver de in i finrummet. Vi pratar om de fyra borgerliga partierna och hur de hanterar relationen till Sverigedemokraterna. Vi har sett det inom moderaterna, kristdemokraterna och liberalerna. En förskjutning och mumlande om hur de ser på SD och framtiden. Nu öppnar även Centern i Vimmerby den dörren.

På den lokala centerledarens blogg kan man läsa att de bjudit in alla oppositionspartiet, men inte fått svar från SD och Liberalerna. Plötsligt så har Centern i Vimmerby legitimerat SD och låter dem sitta vid bordet som vilket parti som helst. Men SD är inget parti som de andra. De har en historia som inte är avklarad. Frågan är om de ens vill klara av den, utan mer bära den med stolthet. När representanter i media uttalar sig eller via sociala medier säger rasistiska saker så är det inte att de är rasistiska som den interna kritiken bottnar i utan hur de uttalar sig. Med andra ord så är det helt okej att vara rasist så länge du inte uttalar detta i media eller på sociala medier.

Behöver man en utbildning för att lära sig att man inte ska kalla människor för svartskallar?

– Det ska man inte behöva, men i utbildningen ingår det hur man ska formulera sig på sociala medier. Källa:Dagens Vimmerby

SD är ett parti som inte, enligt min uppfattning, hör hemma i den demokratiska familjen. Ett parti som försöker polera på ytan, men under har en agenda som skrämmer mig. Nu är det allt fler företrädare för de fyra borgerliga partierna som vill bjuda in detta parti till maktens gryta. Partiledningar svävar över målet med att ge ett konkret svar.

”På torsdag har vi oppositionsmöte inför kommunfullmäktigesammanträdet. KD MP, och V kommer. L och SD har jag inte hört något ifrån ännu. I våras efterfrågade KD fler möten med oppositionen och vi börjar nu med detta möte så vi får diskutera former och frekvens för gemensamma avstämningar inför KF. Budgetberedningen inför detaljbudget som ska antas i november behöver diskuteras liksom det ovan beskrivna utspelet från M och S om byggandet av en ny skola i Vimmerby för att ersätta AL-skolan.”

Nu ställer jag mig frågan till Centern i Vimmerby. Kan ni tänka er att bilda en majoritet med stöd eller medverkande av SD? Frågan ställs då oppositionsrådet, Ingela Nilsson Nachtweij (C), bjuder in SD till möte där former och frekvens ska diskuteras samt budget för kommande år.

Media och annat Intressant: 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Om Peter Högberg 3515 artiklar
Socialdemokratisk opinionsbildare som inte alltid är korrekt, om ni frågar runt, men alltid Hammarbyare!