Mer godhet och konflikt från mig nästa år

Det gjorde jag av min godhet säger Emil i Lönneberga. Ett citat som följt mig under julhelgen och blir en symbol för den debatt som varit under december månad. Vad är godhet och är det av ondo?  Politiken har gått från en tro på idéer och en god tro på hur samhället ska utvecklas. Idag så råder det mer en cynism som ledande politisk ide. Media fokuserar på vem som tar vem i det bittra loppet om makten. Någonstans så glöms det bort varför man vill ha makt. Makten att påverka och förändra samhället. Är det makt bara för maktens skull som nu gäller?

Jag känner att jag varit på väg att bli en cyniker och har nu efter en period bestämt mig för att skita i det. Jag ska lyfta de idéer som jag tror på och använda hjärtat mer. Finna tillbaka till min ideologiska själ som finns där inne men som fått mindre utrymme i den dagliga politiken. Ta de interna och externa strider om det jag tror på och inte vara så jävla pragmatisk i alla lägen. Ibland kan det vara skönt att förlora ett slag för att finna ro i att man inte gjorde våld på sina grundläggande värderingar. Att ge sig in i debatten med lust och fägring stor för att ge uttryck av vad man vill och inte för att landa in politiskt korrekt.

Jag tror samhället behöver mer konfliktlinjer mellan de politiska alternativen inte färre. Väljarna behöver se det breda politiska paletten för att kunna göra val. Att samlas i mitten har inte gjort att något parti har vunnit, förutom de som väljer att inte fokusera på mitten. Och de är partier som vi inte ska få leda detta land. Min ledstjärna 2017 kommer vara ideologisk pragmatism.

Politik är att vilja och inte alltid att lyckas. Men om man inte vill något kan man inte heller misslyckas. och med alla politiska konsulter verkar just detta var iden som man lär ut. Tyck inget, syns inget, så förlorar du inget. Det är dags att vända på det nu. Tyck massa som bottnar i din ideologiska bas. Syns där du vlll synas, inte där andra tycker du ska synas. Våga erkänna misslyckande och lär av dem. sök makten för att du har en ide som du vill förverkliga inte makt för maktens skull. Snart är det ett nytt år och ett år närmare valet. Det är dags att våga vara politiker med visioner, ideologier och framtidstro. Det är dags att säga det man tror på inte det man tror folk vill höra, tipsade av en PR-konsult. Räds inte konflikten mellan politiska idéer, men var rädd om din omgivning. Låt debattens ord vara tuffa, men visa att den finns en värme människor emellan. Och det är okej att visa godhet i ett tufft samhälle!

Media och annat Intressant: 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Om Peter Högberg 3515 artiklar
Socialdemokratisk opinionsbildare som inte alltid är korrekt, om ni frågar runt, men alltid Hammarbyare!

1 kommentar

  1. Mycket bra Peter, men redogör för dina grundläggande värderingar, så alla vet vad du står för och vad du vill! Vad är ideologisk pragmatism för dej?Var rädd om din omgivning skriver du! Tycker du att du varit det under2015-16? Uppvaknande , möjligen inför valet som kommer.
    Visa att det finns värme människor emellan, skriver du… Fortsätt med det!

Kommentering är avstängd.