Alla tittade och lyssnade på mig, så klart

Noterar att jag under min söndagspromenad hade nytt rekord när det gällde publik under min promenad sträcka. En mycket stor del av befolkningen fick ta del av mina visdomsord om framtiden och känner sig nu mycket säkrare. Jag är en stor ledare och jag förstår om vissa har svårt att klara av att hantera en sådan situation. Ni förstår ironin i detta som jag skriver. Men på andra sidan atlanten är det just detta som nu pågår. Ett agerande som jag trodde endast levde kvar i Nordkorea… 

Att man känner en oro för den politiska utvecklingen på andra sidan atlanten är inte så konstigt, men att behöva känna en oro över den mediala utvecklingen var inget som jag såg komma. När presstalespersonen Sean Spicer försöker läxa upp media och med barska ordalag bestämma vad de ska skriva är det oroväckande. Även om Trump försökt styra media så är det nästan värre när en ”expert” på området inte ens förstår den fria medians roll. Som makthavare så är det bara att gilla läget att media skriver om vad de vill och hur de vill. Visst knyter man näven i fickan och svär ibland. Men så är spelets regler och hellre att det är så än att jag som politiker och makthavare kan styra media. Pressfriheten är så viktig i en demokrati. En fri media som själva bedömer vad som ska skrivas, sändas är, ur min synvinkel, en avgörande del om ett land är demokratiskt. Jag känner en oro att allt fler makthavare vill ha synpunkter på det fria medier och hur de agerar och ger bilden. Världen behöva mer fri media och inte tvärtom. Jag hoppas att inte den nyvalda presidenten ska kunna påverka den mediala utvecklingen i ett negativt hänseende i USA utan att media är tillräckligt starka och fria för att fortsätta sin egen väg.

Utvecklingen i USA ska bli mycket intressant att följa. Intressant men också skrämmande. en av de intressanta frågorna är hur länge Trumps republikanska partikamrater kommer finna sig i utvecklingen. Ty de må vara med på de politiska förändringar som Trump vill genomföra.  Men den nya mediala politik som han visat prov på, är det med där också?…

Och den enda som lyssande på mig under min söndagspromenad var min kära hustru. En klok lyssnare och kritiker som gör mig bättre som person, ledare och politike. 

Media och annat Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

 

About Peter Högberg 3480 Articles
Socialdemokratisk opinionsbildare som inte alltid är korrekt, om ni frågar runt, men alltid Hammarbyare!

Be the first to comment

Kommentera