Hur debatterar man med ett parti som slåss för att få kalla chokladboll för N-boll?

Hej partiet i mitt liv. Nu närmar sig valet och vi har fått en valledning och valgeneral. Tycker det är bra att man börjar i tid och att man pratar om en satsning på sociala medier som vi tappat sedan man i partiledningen valde att lägga ner den oerhört effektiva organisationen NetRoots som gjorde att vi socialdemokrater var otroligt starka på sociala medier. Om man ska hinna bygga upp något på den som finns till valet är tveksamt, men vi kommer alltid behöva en stark socialdemokratisk rörelse på nätet. Men det varit temitt huvudsyfte med denna text.

Redan är våra politiska motståndare utpekade. Som vanligt är det moderaterna som är av dem och inga problem för mig, även om vi bildar majoritet tillsammans på det lokala. Vi ska nog kunna hitta ideologiska tvistefrågor som kommer göra det tydligt för väljarna vart respektive parti står.

Det andra partiet som ni pekar ut är Sverigedemokraterna. Det blir svårare att ta den lokala debatten där. När deras ordförande uttalar sig i media så finner vi det här (och det är inte det ända):

På Facebook stoltserar sverigedemokraten Anneli Jakobsson med att hon gjort ”negerbollar” på chokladbollens dag. Hon ser inga som helst problem med att använda ordet ”neger”. – Skulle jag få det bevisat, att alla mörkhyade i Sverige tar illa upp så kanske jag ändrar mig. Men det finns ju negrer och det verkar som att man vill gömma undan dem, säger hon

Jag vet att Vänsterpartiet försöker jaga på de lokala sverigedemokraterna om vad de vill och hur deras Vimmerby ska se ut. Svaren är ickesägande och att ett parti som vacklar mellan att vara näst största och tredje största parti att de borde ha en tydlig politik. I kommunfullmäktige sitter 4 ledamöter och de är dubbelt så många som Vänsterpartiet. Men Vänstern klarar att lägga ett tydligt oppositionsförslag till majoritetens budget, medan SD inte klara sin uppgift. Detta är inte ett problem för mig i sak. Men ur mitt demokratiska hjärta så blir jag förbannad.

Många Vimmerby bor har valt att lägga sin röst på SD. En del i protest men en del för att de faktiskt tror att SD kan göra skillnad. Att då inte ta detta på allvar och lägga en seriöst politisk förslag som vi kan votera på är att skita i sina väljare. Åter så borde jag kunna tycka att de gynnar oss. Men tror man på demokratin så vill man kunna föra en debatt med alla partier som ställer upp i valen. Vi ska inte vara ense och SD har en nazistisk bakgrund som de inte tar avstånd eller väljer att lämna helt. Så det finns en avgrunds skillnad mellan våra två partier som gör att vi aldrig kan sitta tillsammans eller vara beroende av varandra för att bilda en majoritet.

Så min kära partiledning kan ni ge mig lite råd hur vi ska hantera Sverigedemokraterna och kanske allra mest kring de väljare som kan tänkas att lägga sin röst på detta rasistiska parti i valet 2018.

Media och annat Intressant:
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Om Peter Högberg 3509 artiklar
Socialdemokratisk opinionsbildare som inte alltid är korrekt, om ni frågar runt, men alltid Hammarbyare!

Bli först med att kommentera

Kommentera