Så ska landet styras!

Och så kom beskedet som nationen väntat i 24 timmar på. Löfvens svar på de fyra borgliga partiledarnas misstroendeförklaring gentemot Anna Johansson, Anders Ygeman och Peter Hultqvist

Det blir en klassisk ombildning med nya personer och nya roller. Jag tror mycket på Tomas Eneroth som ny infrastrukturminister. Som Kronobergare är han väl bekant med de stora problem som vi har i sydöstra Sverige. Att ta in ett kommunalråd som minister är en chansning. Jag a vaknar med en bedömning av Helen Fritzon. Att Annika Strandhäll och Morgan Johansson får utvidgande portföljer är bra ur ett samlade perspektiv, men frågan är om alla frågor kan belysas.

Att Stefan Löfven behåller Peter Hultqvist är klokt. Nu är det upp till de fyra borgerliga partiledarna att se hur de ska hantera detta. Som jag tolkade presskonferensen blir det en kabinettsfråga om borgarna fortsätter driva misstroendeförklaringen gentemot försvarsministern. Tycker det är helt rätt agerat av Stefan Löfven. Nu ligger bollen i borgarnas händer.

Att Anders Ygeman går tillbaka till riksdagen och också axlar rollen som gruppledare känns bra. Ygeman är en tillgång för socialdemokraterna. Det märks bland annat på den ilska som han väcker bland våra politiska motståndare.

Nu fortsätter det politiska arbetet med sysselsättning, sjukvård och utbildning. Om ett år är det val och då prövas den politiska tilltron. Vi kommer inom en snar framtid få undersökningar som pekar på vem som ”vann” matchen. För mig finns ingen vinnare då det är en klar otydlighet hur landet ska styras. Förlorarna är väljarna som fastnat i ett politiskt spel som inte har med vad partierna tycker i de enskilda sakfrågorna. Kommer återkomma med fler reflektioner.

Media och annat Intressant:
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Om Peter Högberg 3510 artiklar
Socialdemokratisk opinionsbildare som inte alltid är korrekt, om ni frågar runt, men alltid Hammarbyare!

Bli först med att kommentera

Kommentera