Framgång inom länsmusiken och Camerata Nordica #val2018

Det går att vända och finna nytt. I fredags så kunde vi lyssna på nypremiären av Camerata Nordica. Länsmusikens orkester som det blåst om på senare tid. En misstro att det inte skulle bli några fler spelningar då de gamla musikerna lagt av och skrikit om bojkott. Men nu är premiären genomförd med nya musiker och de kunniga vittnar om en hög kvalite på framförandet. 

Det har stormat omkring länsmusiken under en period. Jag har fått utstå både det ena och andra. Men genom att tro på det man gör och lita på sig själv så kan man klara det. Det har varit en resa med både politiskt strid, musiker som slagits för sitt och utomstående tyckare mm. Men styrelsen har haft en stabilitet som gjort att man orkat. Många har undrat om jag inte ska avgå (Vissa har också krävt min avgång)? Hur jag orkar med? Tror man att besluten som är tagna är de rätta och det finns ett ljus i mörkret så orkar man vidare.

Mitt ledarskap bygger på att göra många delaktiga och informerade. Men jag räds inte att ta de obekväma besluten om jag så måste. Men där är det också viktigt att stå för besluten om det börjar blåsa. Som ledare, och i mitt fall ordförande, är det jag som står främst och tar smällarna. Men i framgång så är det sällan som blicken riktas mot ordföranden utan då är det andra som äras bör. Så ser spelets regler ut och som ledare får man ändå ta till sig av andras beröm.

I morgon börjar den nya länsmusikchefen som vi har rekryterat.  Det är starten på en ny era inom länsmusiken. Jag har lovat medarbetarna och mig själv att vi ska inleda ett gememsamt visionsarbete. Styrelse, chef och medarbetare tillsammans ska vi ta fram färdriktningen för länsmusiken. Vilka är våra ledord? Vilka verksamheter ska länsmusiken innehålla?

Ekonomin ser ljusare ut än på länge och det gör att vi kan i lugn och ro sätta planerna för framtiden. Vi har ett par vakanser som ger oss handlingsfrihet att forma en organisation som kan möta framtiden. Jag vet att den 31 december 2018 kan vara min sista dag som ordförande för länsmusiken. Något bra vill jag lämna vidare. Det ska vara en vision, en fungerande organisation och en stabil ekonomi. Länsmusiken ska var mer känd än när jag tillträdde och vi ska ha en högre närvaro i länets kommuner. Vidare så ska vi ha fler utbyten och samarbeten med våra regionala grannar.

Media och annat IntressantBarometern,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

Om Peter Högberg 3510 artiklar
Socialdemokratisk opinionsbildare som inte alltid är korrekt, om ni frågar runt, men alltid Hammarbyare!

Bli först med att kommentera

Kommentera