”Inte deltaga i beslutet” #val2018

En viktig del i politiken är att fatta beslut. Ibland populära ibland mindre populära. Utifrån beslutsförmågan så bedöms sedan politiker och partier i valet. Så när man notoriskt väljer att avstå att deltaga i beslut som kan vara osäkra i väljaropinionen är det inte ett tecken på lyhördhet, utan feghet och eller oförmåga att våga fatta beslut.

Noterar att centern i Vimmerby ägnar sig åt icke beslut. Under de senaste sammanträdena med kommunstyrelsen så har de valt att ”inte deltaga i beslutet”. För mig är det ett märkligt agerande från ett parti som siktar på att ta över kommunalrådsposten efter valet 2018. Är de rädda för att fatta beslut eller är det beslutsångest som framträder? Om de nu är emot de förslag som ligger på bordet hade det varit ärligare med ett motförslag, men icke så kommer det något sådant utan oftast kryptiska protokollsanteckningar som i sak inte ger en fingervisning om hur de hade agerat i ett majoritetsförhållande.

Senast var på tisdagens kommunstyrelse där ärendet gällde bostadsbyggnation av en privat intresserat som tidigare inte funnits i kommunen. För mig ett mycket positivt besked att externa vill etablera sig och bygga bostäder i kommunen. Centern var för men emot i samma mening och avstod från att deltaga i beslutet. De lade denna protokollsanteckning

”Centerpartiet är mycket positiva till byggnation på STÖREN eftersom det finns en stor bostadsbrist i Vimmerby kommun. Vi är dock tveksamma till ekonomin i försäljningen av tomterna. Markpriserna på de olika delarna av Stören är olika och kommunen gör en förlust på markaffären. Kommunen har ej heller utlyst tomten till marknaden.”

Inte under hela resan har de lagt något yrkande i den riktning som anteckningen ger sken av. Utan att försöka påverka beslutet som varit aktuellt under en period i kommunen så har de varit tysta och inga nya yrkanden på kommunstyrelsen igår.

Hur ska väljarna agera när de går till valurnan? Centern pratar om en nära politik, men nära vem och vad innehåller den?

Jag kommer återkomma med funderingar kring samhället och dess utveckling fram till valet september 2018. Ibland mer funderingar än sanningar. Det är viktigt att vi åter får igång ett samtal om utvecklingen av politiken och inte bara kring vem som ska regera med vem. Dessutom tror jag att kulturen kommer kunna bli en het fråga i valrörelsen och hoppas han får rätt i det!

Media och annat Intressant:
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Om Peter Högberg 3515 artiklar
Socialdemokratisk opinionsbildare som inte alltid är korrekt, om ni frågar runt, men alltid Hammarbyare!

1 trackback / pingback

  1. Långbänkar lindrar inte växtverk #val2018 – Högbergs Tankar

Kommentering är avstängd.