”Vi vände utvecklingen under en mandatperiod”

Gör man som politiker skillnad? Tar man några beslut som leder utvecklingen framåt för medborgarna? Lyssnar vi på stan eller följer debatten på sociala medier så gör vi inte ett skit. Allt fel är politikens fel och allt bra sker med nån annan kraft, vet inte om den ens är gudomlig… Snart kommer vår rapport om kommunen som visar på att vi gjort skillnad under denna mandatperiod. 

Många gånger ställer man sig frågan om man ska fortsätta med politiken. Uppskattningen känns inte så hög jämfört med skiten man får. Nu närmar det sig ett val och många partier känner en svårighet att rekrytera medlemmar och folk som vill stå på listorna. De som ändå svarar att de kan tänka sig att stå med på listorna har en klar syn på platsen. En majoritet vill vara sist…

Men gör vi nån nytta? Ja tittar man den vitbok som gjorts i landstinget så har vi gjort skillnad. Men skulle inte det ha hänt om vi inte fanns? Krasst så tror jag inte det. Politik gör faktiskt skillnad. Och det är inga floskler. Om medborgarna fick höra de politiska samtalen, ibland hetsiga inom partierna och mellan partierna. Otroligt mycket tankar och idéer som visar på en vilja att förflytta samhället framåt.  Det ska sägas att vi inte alltid är experter att föra ut just detta att det är skillnad på vilka som sitter vid makten. Media har en förmåga att slå upp de beslut som upplevs negativa och missar de beslut som är mer gynnande. Majoriteten i landstingets rapport när man läser igenom det så blir man förvånad över hur mycket som gjorts och kan även notera att allt som gjorts i Vimmerby inte ens finns med. 

Vi håller på att ta fram en rapport om vad som har hänt i Vimmerby sedan vi, för första gången, sitter i en majoritet. Den mediala bilden och snacket på stan har hela tiden handlat om debatten om skolnedläggningar men ser vi på listan så har vi gjort mycket. Det handlar om gruppboenden, återtagit verksamheter och fixartjänsten. Mer till friskvården för kommunens medarbetare. 

Så det gör skillnad på vem som styr. Det är kanske inte den mediala bilden men ser man bakom kulisserna så ser man skillnaderna. Nu när det är valår så blir det därför viktigt att visa på vad vi har gjort i majoritet. Snart kommer rapporten med arbetsnamnet ”Vi vände utvecklingen under en mandatperiod”. Håll ögonen öppna!

Jag kommer återkomma med funderingar kring samhället och dess utveckling fram till valet september 2018. Ibland mer funderingar än sanningar. Det är viktigt att vi åter får igång ett samtal om utvecklingen av politiken och inte bara kring vem som ska regera med vem. Dessutom tror jag att kulturen kommer kunna bli en het fråga i valrörelsen och hoppas han får rätt i det!

Media och annat Intressant:
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Om Peter Högberg 3515 artiklar
Socialdemokratisk opinionsbildare som inte alltid är korrekt, om ni frågar runt, men alltid Hammarbyare!