Visste det, Camerata Nordica lever och mår mycket bra!

Att våga tro på förändringen. Jag visste att det fanns en framtid för Kalmar läns musikstiftelse i vardagsmun Länsmusiken, efter den turbulenta tid som varit. Vi kan se hur rubrikerna byts från strid, konflikt, ekonomi i ruiner och liknande till dagens med  Blomstrande nystart för  länsorkestern”. 

Att leda en organisation i förändring är svårt och jobbigt. Som ordförande är man ensam. Allas blickar får man och alla svar ska man ha. Stödet finns oftast bland den närmaste familjen som får ta ett stort ansvar, utan att få nått för det. Men om man är stark och tror på det man gör så kommer man igenom det hela. Jag trodde på den resa som jag satte igång med länsmusiken. Inte för att jag hade en aning om vad jag gav mig in i den där dagen  efter valet 2014 sa ja till att bli ordförande i länsmusiken, Men hustrun brukar säga att jag alltid ger mig in i uppdragen som jag får med att vända på stenar och förändra till det som jag tror på. Nu kan jag se att det som jag trodde på i musiken och börjar realiseras. Ska erkänna att efter dessa mycket tuffa år för mig och särskilt medarbetarna så gör rubriker som dagens att en liten glädjetår kommer. Ibland var jag på väg att ge upp och många är det som undrat hur jag orkat. Men om jag lämnat musiken och inte vågat hålla i tillsammans med styrelsen. Var hade då vi varit idag?

Många har trott på de undergångsdemagoger som hävdat att vi, och särskilt jag, har förstört och lagt ner orkestern för all framtid. De jämförelser som jag fått utstå har inte varit roliga. Att bli jämförd med Nordkoreas ledare är inte direkt smickrande. Men mest så är det familjen som tar illa vid sig. Att många politiker funderar på sin roll och om det är värt att vara kvar är inte så konstigt. Jag har många gånger under denna mandatperiod verkligen ställt mig frågan om det inte finns en annan plats för mig än platsen i den mediala hetluften. Men åter så landar det in i att jag tror på det jag gör och mitt parti, socialdemokraterna, tror på mig. I september är det val och då säger väljarna sitt.

Men nu är vi i en ny tid för länsmusiken. Telefonen från media har tystnat. Ty när det går bra så ringer man andra. Som ordförande tar man smällarna när det är turbulent. Men jag vet om spelets regler och nu gläds jag åt att se vad medarbetarna som funnits med under resan kan åstadkomma. Det är min belöning som politiker.

Jag kommer återkomma med funderingar kring samhället och dess utveckling fram till valet september 2018. Ibland mer funderingar än sanningar. Det är viktigt att vi åter får igång ett samtal om utvecklingen av politiken och inte bara kring vem som ska regera med vem. Dessutom tror jag att kulturen kommer kunna bli en het fråga i valrörelsen och hoppas han får rätt i det!

Media och annat IntressantMer om kulturpolitik från mig finns här. Camerata Nordicas hemsida.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Om Peter Högberg 3515 artiklar
Socialdemokratisk opinionsbildare som inte alltid är korrekt, om ni frågar runt, men alltid Hammarbyare!

Bli först med att kommentera